Какви цветя да подарим на приятелите си

Какви цветя да подарим на приятелите си

4390.205.largeСпомняме ли си колко пъти сме подарявали цветя през последната година или през съзнателния си живот?

Поводите за поздравления са разнообразни. Рождените дни, годишнините от сватби, именните дни, са най-честите случаи. Освен тях съществуват и други, като раждане на новородено, семейни празници, фирмени и корпоративни събития и още много други.

Във всички тези случаи, освен подаръци, поднасяме и букети с цветя. Те са приятна изненада по време на коледните и новогодишни празници, или деня на Св. Валентин.  Не чакайте само настъпването на някакво събитие, за да подарите цветя и да изразите заедно с поздравите своето възхищение или признателност.
Когато подарявате цветя, важно условие е да купувате растения, които се харесват от тези, за които са предназначени. Ако не знаете, по-добре е да разберете предварително това, за да доставите истинска радост при поднасянето на цветята.
Второто правило: поднесете цветята, без обичайната им опаковка – целофан или плик. Разбира се, при даряването на големи цветни композиции оригиналните опаковъчни елементи са неразделна част от тях.
Третото правило: саксийни цветя се подаряват само на близки хора, приятели или роднини. Само тогава, когато знаете, че получателят на цветята обича и отглежда стайни растения. В противен случай, такъв подарък е неподходящ.
В миналото не е съществувала традицията да се подаряват на мъжете цветя. Въпреки това, времената са се променили и даряването на мъжете с цветя е нещо обичайно. Но в този случай  трябва да спазим етикета: жените подаряват цветя само на по-възрастните мъже. Те могат да са любимия учител, наставника в работата или ръководителя във фирмата.
И още едно правило: когато при семейно тържество поздравяваме домакина, букетът в този случай поднасяме на съпругата.
И най-важното, цветята, които подарявате подсказват за вашата същност и намерения. Чрез поднасянето им вие подчертавате вашия вкус, култура, познаване на етикета и, разбира се, щедрост.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s